Supă cremă de broccoli

Supă cremă de broccoli

În cazul în care aveţi un vegetarian la masă puteţi pregăti supă cremă de broccoli în loc de supă de carne de pui cu legume. Vă prezint modul de pregătire. Ingrediente: 400 g broccoli, 1 ceapă mică, 1 lingură unt sau margarină, 630 ml apă, 1 l supă de carne, 130 ml smântână, sare, boia, 4 linguri smântână grasă. Mod de preparare: broccoli se taie bucheţele. Se curăţă ceapa şi se toacă mărunt.

Se topeşte untul într-o oală şi se căleşte ceapa, până devine sticloasă. Se pune broccoli şi se adaugă apa. Apoi se toarnă supa de carne în oală, se acoperă şi se lasă să fiarbă la foc mic, timp de 15 minute. Se face supa piureu cu mixerul vertical şi se trece, opţional, prin strecurătoare. Apoi se adaugă smântână. În final, se drege gustul cu puţină boia şi cu sare şi se mai dă într-un clocot. Se pune supă cremă de broccoli în patru farfurii. Se adaugă la fiecare farfurie câte o lingură de smântână grasă, aranjând-o puţin cu vârful cuţitului. Se serveşte imediat. Poftă bună!

Advertisements
Supă cremă de broccoli

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s