Tartă de cartofi dulci

Astăzi vă voi împărtăşi o reţetă de tartă de cartofi pe care eu am preparat-o din cartofi dulci, deci a avut un gust sublim. Această mâncare este uşor de preparat, și pregătirea ei nu necesită prea multă cheltuială, aşa că astăzi nu e obligatoriu a lua împrumut de la ferratum.ro. 🙂 Ingrediente:1 cartof dulce (aprox. 250 g)1 fir de praz2 linguri ulei de măsline1 lingură untsarepiper negru proaspăt măcinat2 vârfuri de cuţit nucşoară rasă2 linguri smântână grasă25 g făină80 g caşcaval Emmenthal ras3 ouăunt pentru forma de coptnăsturel după gustMod de preparare:Se preîncălzește bine cuptorul la 180-200 grade. Se curăţă cartoful şi se dă pe răzătoarea mare. Se curăţă prazul, se spală, se zvântă şi se taie în rondele fine. Se încinge uleiul într-o tigaie. Se pune cartoful şi se prăjeşte 4 minute, amestecând uşor. Se adaugă untul şi prazul şi se mai prăjesc 5 minute. Apoi se ia amestecul de pe foc şi se potriveşte gustul cu sare, piper şi nucşoară. Se adaugă smântâna grasă, făina, 50 g de cașcaval şi ouăle. Se amestecă totul bine. Se unge cu unt o formă ceramică rezistentă la foc, cu diametrul de 24 cm. Se toarnă amestecul, se presară pe deasupra restul de caşcaval şi se dă 25 de minute la cuptor. Între timp, se spală năsturelul şi se zvântă. Se pune deasupra la tartă, ca ornament. Poftă bună!

tarta-de-cartofi-dulci

Advertisements
Tartă de cartofi dulci

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s