Sufelu de cartofi cu spanac

Cartofi înainte de fierbere

Am gustat multe sufleuri delicioase. Dar acesta este unul foarte gustos, sănătos şi hrănitor. Aş dori să vă împărtăşesc această reţetă. Pentru a-l prepara veţi avea nevoie de: 450 g spanac, 1 kg cartofi, sare, ceapă, 1 căţel de usturoi, 50 g unt, unt pentru uns forma, 1/2 linguriţă maghiran uscat, nucşoară măcinată, 3 linguri apă, 3 ouă. Se încinge cuptorul la 200 de grade. Se spală spanacul. Se curăţă cartofii, se înjumătăţesc şi se fierb 7 minute. Se scurge apa, se lasă să se răcească puţin şi se pisează. Se curăţă ceapa şi usturoiul. Se toacă ceapa şi se pisează usturoiul. Se încălzesc 20 g unt într-o cratiţă şi se căleşte totul 5 minute amestecând încontinuu. Se separă gălbenuşurile de albuşuri şi se amestecă cartofii pisaţi cu spanacul şi cu gălbenuşurile, apoi se condimentează. Albuşurile se bate spumă şi se adaugă cu grijă. Se unge o formă termorezistentă şi se pune compoziţia de cartofi în formă. Untul rămas se rade peste piure şi se introduce tava pentru 20 de minute la cuptor. Se serveşte în formă.

Advertisements
Sufelu de cartofi cu spanac

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s